Geld verdienen via internet met behulp van affiliate marketing

Geplaatst op 30-03-2022

Categorie: Computer en internet

Met behulp van affiliate marketing is geld verdienen online prima mogelijk. Het is verstandig een eigen website te maken voor geld verdienen met affiliate marketing. Daarvoor dient u een webhosting pakket af te sluiten en een passende domeinnaam voor uw site te registreren. Affiliate marketing maakt het mogelijk om geld te verdienen met uw affiliate site door producten te promoten. Bij affiliate marketing heeft u een grote mate van vrijheid. U kunt werken wanneer en waar u wilt. Daarbij bepaalt u zelf welke producten u binnen uw affiliate webshop wilt promoten.

Bezoekers kunnen op uw affiliate site naar producten zoeken. Ze kunnen inzoomen op specifieke producten en zo meer informatie over producten bekijken. Het affiliate script van Vrolijk Internet Services stelt u in staat om rubrieken op uw affiliate site aan te maken waarbinnen de bezoekers kunnen bladeren. Binnen elke rubriek ziet de bezoeker een overzicht van producten in die rubriek. De bezoeker kan doorklikken naar de afzonderlijke productpagina’s. Elk product krijgt met het affiliate script een eigen productpagina waarop de bezoeker informatie over het product kan vinden. Vanuit deze pagina kan er worden doorgeklikt naar de website van de aanbieder.

Elke productpagina bevat een link om te navigeren naar de site van de affiliate marchant. De merchant is de partij die het product uiteindelijk aanbiedt. Wanneer de bezoeker via die site een product aanschaft, ontvangt u een affiliate commissie. Omdat er in de affiliate link een code is opgenomen, waarmee de merchant een bezoeker aan u kan koppelen kan er een affiliate commissie aan u toegewezen worden. Deze affiliate commissies worden bijgehouden bij een affiliate netwerk zoals bijvoorbeeld TradeTracker. Wanneer u bent aangemeld bij TradeTracker, kunt u op ieder moment inloggen om uw saldo te zien. Binnen TradeTracker krijgt u tevens toegang tot het juiste materiaal dat u binnen uw affiliate shop kunt inzetten.